Pretražite pitanja i odgovore:

4 thoughts on “Lakat

 1. Pao sam na lakat , mogao sam ispraviti ruku samo 70% isao sam na slikanje i receno mi je da nema nikakvih lomova ni dislokacije.Isao sam 6 dana na terapije i sada mogu da je ispravim malo vise.Proslo je vec 13 dana od povrede i brine me sto je ne mogu jos u potpunosti ispraviti.

  1. Poštovani,

   ukoliko nema preloma onda nemate razloga za brigu. Verovatno se radi o težoj kontuzionoj povredi koja je dovela do izraženog bola, a bol posledično do kontraktura, tj. zatezanja tetiva/pripoja u predelu lakta. Morate biti uporni sa rehabilitacijom do potpunog vraćanja obima pokreta u laktu i jačanja muskulature i nadlaktice i podlaktice.

   Srdačan pozdrav.

 2. 28.03.2015 godine iščašio sa lakat lijeve ruke, Dg:Luxatio cubiti sin.cum avulsio epicindyli med.et.lat. stavljena mi je longeta. od tada a i sad mi jos uvijek trni mali prs i polovina domalog prsta kao i dio dlana. molim vas za savjet i misljenje.

  1. Poštovani,

   vrlo je verovatno da je došlo do oštećenja nerva (ulnarni nerv) koji inerviše deo ruke sa unutrašnje strane podlaktice, od lakta do prstiju koji Vam i trnu. Savetujem da dođete kod nas u ordinaciju na pregled kod neurohiruga/specijaliste za bol kako bi se procenilo o kakvom oštećenju se radi i koji su najbolji načini lečenja. Ukoliko ste zainteresovani, pregled možete zakazati na telefon: 305 83 76.

   Srdačan pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *